Het zendamateurisme is er heel anders gaan uitzien.
Dankzij FlexRadio Systems.

Flex Radio Systems omwenteling in het radiozendamateurisme

Software Defined Radio heeft de plaats van conventionele radio ingenomen,
de radio’s van FlexRadio Systems spelen daarbij een toonaangevende rol.

Waarom zou u kiezen voor een FlexRadio?

Omdat FlexRadio Systems meer dan 10 jaar geleden de SDR-technologie introduceerde in de amateurradio wereld. Zij waren de pioniers van het eerste uur. De opgedane kennis en ervaring zal FlexRadio Systems blijvend een enorme voorsprong geven.

Radio’s van FlexRadio Systems worden ook gebruikt door overheden en andere professionele gebruikers. Dit levert veel “spin off” op voor de amateursector.

FlexRadio Systems beschikt over een Europees service-center.  ParmaCom heeft zich gespecialiseerd in FlexRadio’s en levert door geheel Europa. Wij staan u met raad en daad terzijde om het maximale uit uw SDR te halen.

De FLEX 6000 serie

De FLEX-6000 serie definieert de 4e generatie SDR. Het concept van hard- en software is uniek in de wereld. Doordat de gecompliceerde signaalbewerking nu direct in de FlexRadio plaatsvindt, worden er minder eisen aan de te gebruiken PC gesteld. De PC is gedegradeerd tot gebruikersinterface. Inherent aan de nieuwe hard- en software (SmartSDR) is de mogelijkheid de radio via een netwerk te besturen. Zowel via het thuiswerk als via het Internet.

De Flex-6000-serie is te bedienen met smartphones, tablets en de gebruikelijke PC’s, waaronder de McIntosh. Maar ook met de Maestro, een stand-alone console.

SmartSDR beschikt over cross platform mogelijkheden en kan via API communiceren met andere programma’s en hardware.

De 4e generatie SDR van FlexRadio Systems zijn echt plug&play apparaten. Er zijn geen drivers nodig en er is geen speciale kennis nodig om de software te installeren en te gebruiken. Deze generatie SDR is bedoeld voor elke radioamateur, niet alleen voor experimenteerders

Een hardnekkig misverstand is de hoge prijs die er voor een radio uit de 6000 serie zou moeten worden betaald.
Volgaarne in stand gehouden door een enkeling die ooit een verkeerde keuze heeft gemaakt.

Een FLEX-6400 is veel goedkoper dan conventionele radio’s waarvan de mogelijkheden niet in de schaduw kunnen staan van die van de 4e generatie FlexRadio’s!

Nog niet overtuigd? Kijk dan eens naar het filmpje op onze  website, SmartSDR zal ook bij u de laatste twijfels wegnemen!

klik hier voor de film.