omwenteling2018

Waarom kiezen voor FlexRadio?

Omdat FlexRadio Systems meer dan 20 jaar geleden de 20jaarinnovatieSDR-technologie introduceerde in de amateurradio wereld. Zij waren de pioniers van het eerste uur. De opgedane kennis en ervaring zal FlexRadio Systems blijvend een enorme voorsprong geven.

Radio’s van FlexRadio Systems worden ook gebruikt door overheden en andere professionele gebruikers. Dit levert veel “spin off” op voor de amateursector.

FlexRadio Systems beschikt over een Europees service-center.  ParmaCom is gespecialiseerd in FlexRadio’s. Wij staan u met raad en daad terzijde om het maximale uit uw SDR te halen.

De FLEX 8000 serie

De FLEX-8000 serie is de opvolger van de 6000 serie en definieert de 4e generatie SDR. Het concept van hard- en software is uniek in de wereld. Doordat de gecompliceerde signaalbewerking nu direct in de FlexRadio plaatsvindt, worden er minder eisen aan de te gebruiken computers gesteld. De computer is gedegradeerd tot gebruikersinterface. Inherent aan de hard- en software (SmartSDR) is de mogelijkheid de radio via een netwerk te besturen. Zowel via het thuiswerk als via het Internet.

De Flex-8000-serie is te bedienen met smartphones, tablets en de gebruikelijke PC’s, waaronder de McIntosh. Maar ook met de Maestro, een stand-alone console.

 
altijdoveral800transparant

SmartSDR beschikt over cross platform mogelijkheden en kan via API communiceren met andere programma’s en hardware.

De 4e generatie SDR van FlexRadio Systems zijn echt plug&play apparaten. Er zijn geen drivers nodig en er is geen speciale kennis nodig om de software te installeren en te gebruiken. Deze generatie SDR is bedoeld voor elke radioamateur, niet alleen voor experimenteerders.

Een hardnekkig misverstand is de hoge prijs die er voor een radio uit de 8000 serie zou moeten worden betaald.

Volgaarne in stand gehouden door een enkeling die ooit een verkeerde keuze heeft gemaakt.

Een FLEX-8*00 radio is veel goedkoper dan conventionele radio’s waarvan de mogelijkheden niet in de schaduw kunnen staan van die van de 4e generatie FlexRadio’s! 

Als u daarnaast de technische eigenschappen vergelijkt kunt u niet anders concluderen dan dat de FlexRadio’s op alle fronten met kop en schouders uitsteken boven de anderen.