De FLEX-6000 radio’s (servers) kunnen op diverse manieren worden bediend. Dit is uniek, geen andere radio biedt deze mogelijkheid.

screenv1p3

SmartSDR voor Windows

SmartSDR voor Windows

Met de muis op uw Windows PC, eventueel aangevuld met een FlexControl. De hele bediening wordt verzorgd door SmartSDR voor windows. Deze grafische interface werkt heel erg intuïtief.

 

 

 

 

FlexControl

flexcontrolxl

FlexControl

SmartSDR kan volledig met de muis (en het muiswiel) worden bediend. Maar vooral het afstemmen gaat met een echte knop toch comfortabeler. Daar is de FlexControl voor

flexcontrol

Instellen van de FlexControl

bedoeld. Naast de afstemknop, waar overigens meerdere functies aan kan worden toegekend, is de FlexControl tevens voorzien van een drietal knoppen waar eveneens diverse functies aan kunnen worden toegewezen. 

 

SmartSDR voor iOS, op een iPad of iPhone

SSDRvooriOS

SmartSDR voor iOS op en iPad

iPhone

SmartSDR voor iOS op een iPhone

Marcus Roskosch, DL8MRE ontwikkelde SmartSDR voor iOS, een app die werkt op een Apple iPhone of iPad. De grafische interface is vrijwel identiek aan dat van SmartSDR voor Windows. Marcus integreerde echter ook nog een bandplan en een DX-cluster in de software. Begin augustus 2016 zijn Marcus en FlexRadio systems een partnerschap aangegaan. In tegenstelling tot andere fabrikanten is FlexRadioSystems dus niet afhankelijk van de nukken van derden.

 

Met de Maestro

maestroBediening met echte knoppen én met het aanraakscherm. U werkt volledig onafhankelijk van een PC. De Maestro is ontwikkeld in nauwe samenwerking met DX’ers en contesters. Al deze kennis en ervaring staat nu ter beschikking voor elke gebruiker.

De Maestro is voorzien van robuuste knoppen en een overzichtelijk scherm. Hij kan met de FLEX-6000 verbonden worden via WiFi of een standaard ethernetkabel. Rechtstreeks of via een switch/router.

 

Op een Apple Mac met dpSDR

dogparkSDR

DogParkSDR, de FLEX-6000 op Apple Mac

 dpSDR is de eerste Mac client voor the FLEX-6000 serie. U bedient de FLEX-6000 met uw Mac.

DX cluster spots uit MacLoggerDX  kunnen worden weergegeven in de panadapter. Als u klikt op de spot zal de frequentie en juiste mode direct worden ingesteld.

De FlexControl wordt ondersteund.