U kunt een naam geven aan een profiel en alle instellingen van de radio daarin opslaan en later weer terugroepen.

U kunt deze profielen eventueel exporteren naar een andere FLEX-6000 serie radio.

In de handleiding wordt uitvoerig ingegaan op alle mogelijkheden, hieronder een kort overzicht van de belangrijkste mogelijkheden:

Er zijn drie soorten profielen: GLOBAL, MIC en TRANSMIT.

Global profielen slaan de status van de radio op, waaronder de panadapters en slices die u hebt geopend, de mode, gekozen antenne en alle instellingen voor het audio, noise blanker, AGC, filters etc. Maar ook het MIC profiel

Transmit profielen zijn de specifieke instellingen voor de zender, bijvoorbeeld de instellingen voor het vermogen, TUNE, Transverter en de verschillende vertragingsinstellingen (Delay)

MIC profielen zijn de microfoon- of andere audiobron instellingen. Inclusief de TX-filterinstellingen, de gekozen microfooningang en niveau-instellingen.

U kunt net zoveel profielen opslaan als u wenst.

Er zijn ook profielen mogelijke die kunnen worden gebruikt om instellingen voor een bepaalde microfoon of operating style op te slaan.

Hierdoor wordt het mogelijk om een master profiel op te slaan voor bijvoorbeeld:

  •      CWX geheugens
  •      ESSB setup voor verschillende microfoons
  •      Transverters
  •      Diversity ontvangst
  •      Multi-band digitale modi instellingen
  •      Baken monitoring, etc. etc.

profiles2Links ziet u een afbeelding van de Profile Manager met het Microphone tabblad geselecteerd.

Profielen zijn veel uitgebreider en eenvoudiger te gebruiker dan de traditionele “band stacking”. 

U kunt net zoveel verschillende configuraties opslaan als gewenst en ze terugroepen met een handige door u gekozen naam.

U kunt de Profile Manager open laten staan aan de zijkant van SmartSDR en snel schakelen door te klikken op het gewenste profiel.

Binnen elk “Global” profiel kunt u een “Transmit” en/of “Mcrophone” profiel opslaan.

Profielen bieden een comfortabele manier om snel te schakelen tussen verschillende soorten modi en andere instellingen per band.

Profielen geven u direct toegang tot veel verschillende configuraties per band in plaats van eerst naar een band te schakelen en vervolgens de mode, filters etc. te kiezen.