Nieuws

Nieuws over hard- en software ("en wat er meer ter tafel komt")

Hier zal ik periodiek nieuws plaatsen. Naast informatie die ik op facebook plaats.

8 maart 2018

 

De stand van zaken met betrekking tot de levering van FlexRadio’s.

 
Dit is de actuele stand van zaken over de status van de CE-certificering van de nieuwe FLEX-6400 (M) en FLEX-6600 (M) -modellen.
 
Sinds februari zij er grote aantallen 6600(M) en 6400(m) radio’s aan Amerikaanse klanten uitgeleverd. We hebben verder geen leveringsproblemen meer. De hard- en software zijn up-to-date.
 

Het lopende certificeringsproces:
 

We ontvingen het rapport ‘Voorlopige bevindingen’ voor de veiligheidscertificering volgens de EN 62368-1-vereisten van het testlaboratorium.
Er waren twee items die kleine aanpassingen vereisten. Die zijn inmiddels voltooid op de testunit en teruggestuurd naar het lab voor de laatste test / certificering.
 
De EMC pre-screening van de radio’s is met succes voltooid als voorbereiding op de formele testen in het certificeringslaboratorium.
We hebben echter onverwacht vertraging ondervonden omdat we niet eerder dan 9 maart een testfaciliteit konden vinden om de EMC-tests uit te voeren.
De wijziging in de RED-vereisten in de EU heeft geleid tot aanzienlijke achterstand in de testlaboratoria.
Het lab zal echter de testen voltooien vóór 4 april, ervan uitgaande dat er geen problemen zullen worden gevonden.
Met dit als uitgangspunt, zullen we ons best doen om radio’s direct na het voltooien van de certificering te verzenden.
 
We zijn er van doordrongen dat onze klanten de radio’s graag zo spoedig mogelijk willen ontvangen, dus doen we er alles aan om het proces te versnellen.
Gerald Youngblood, de CEO van FlexRadio Systems, beheert, om de voltooiing te versnellen, persoonlijk het certificeringsproces.

Levering opgeschort

 

Bedum, 10 februari 2018

Hoewel de nieuwe 6000’s in de US al volop worden uitgelverd zal het in de EU nog even duren. De reden is een nieuwe door Brussel gecreëerde hobbel. Op 6 februari ontving ik het volgende bericht:

“I am writing to provide the most up to date information we have on the status of FLEX-6400(M)/FLEX-6600(M) shipments into the EU.  We are pleased to say that we are now shipping in volume into the US market and are now working to complete all legal requirements for shipment into the EU.  

 

Here is the status from the engineering department as of this date:

  1. We recently learned of a new filing requirement in Brussel to notify each EU state of our intent to ship these products. This process has been initiated and we are now waiting for each country to send letters of acceptance back to FlexRadio before we can begin shipment.  This bureaucratic process can take 30-45 days depending on the country. This appears to be the pacing item at the moment.

  2. The lab certification process for EMC and safety testing has begun.  Safety testing is the longest lead item at 4 weeks, assuming no issues are found during testing.”  

 
Ik vraag me wel af hoe dit dan gaat met de vloedgolf van Chinese producten die ons radiospectrum aan het verpesten zijn.

 

SmartSDR 2.1

 

Op 30 januari 2018 konden we beschikken over versie 2.1 van SmartSDR

 

Beetje bij beetje

 

We staan aan de vooravond van het vrigeven van de nieuwste versie van SmartSDR. Hiernaast een screendump van een film over de verbeterde Wide Band Noise Blanker

 

Stand van zaken betreffende de nieuwe, in 2017 aangekondigde hardware.

23 december 2017

De eerste zendingen FLEX-6400(M) en 6600(M) zijn op 16 december naar het testteam verzonden. De eerste berichten zijn enthousiast en veelbelovend.

Er is slechts één versie van SmartSDR die alle FLEX-6000 modellen ondersteund. Dit betekent dus dat de software voor de 4 nieuwe radio’s zijn samengevoegd met de eerdere radio’s. Zoals viel te verwachten heeft het testteam door het samenvoegen van de software enkele problemen ontdekt bij de eerdere radio’s. Dit moet uiteraard worden verholpen voordat de software kan worden vrijgegeven.

Er is een lijst gemaakt met de bekende problemen, het testteam zal de komende tijd een reeks van updates ontvangen. Deze updates worden net zo lang uitgebracht totdat er een versie is die voldoet aan de kwaliteitsnormen van FlexRadioSystems. Geen van de gemelde problemen is ernstig.

De hardwareproductie verloopt naar volle tevredenheid, er wordt in hoog tempo voorraad opgebouwd.

Iedereen is natuurlijk nieuwsgierig wanneer de bestelde radio zal worden geleverd, het antwoord is dat de radio’s klaar staan om in grote aantallen te verzenden maar dat verzending pas zal plaatsvinden zodra de software voldoet aan de FRS norm.

 

Previous
Next

Plaats een reactie