Nieuws over hard- en software ("en wat er meer ter tafel komt")

Hier zal ik periodiek nieuws plaatsen. Naast informatie die ik op facebook plaats.

Beetje bij beetje

 

We staan aan de vooravond van het vrigeven van de nieuwste versie van SmartSDR. Hiernaast een screendump van een film over de verbeterde Wide Band Noise Blanker

 

Stand van zaken betreffende de nieuwe, in 2017 aangekondigde hardware.

23 december 2017

De eerste zendingen FLEX-6400(M) en 6600(M) zijn op 16 december naar het testteam verzonden. De eerste berichten zijn enthousiast en veelbelovend.

Er is slechts één versie van SmartSDR die alle FLEX-6000 modellen ondersteund. Dit betekent dus dat de software voor de 4 nieuwe radio’s zijn samengevoegd met de eerdere radio’s. Zoals viel te verwachten heeft het testteam door het samenvoegen van de software enkele problemen ontdekt bij de eerdere radio’s. Dit moet uiteraard worden verholpen voordat de software kan worden vrijgegeven.

Er is een lijst gemaakt met de bekende problemen, het testteam zal de komende tijd een reeks van updates ontvangen. Deze updates worden net zo lang uitgebracht totdat er een versie is die voldoet aan de kwaliteitsnormen van FlexRadioSystems. Geen van de gemelde problemen is ernstig.

De hardwareproductie verloopt naar volle tevredenheid, er wordt in hoog tempo voorraad opgebouwd.

Iedereen is natuurlijk nieuwsgierig wanneer de bestelde radio zal worden geleverd, het antwoord is dat de radio’s klaar staan om in grote aantallen te verzenden maar dat verzending pas zal plaatsvinden zodra de software voldoet aan de FRS norm.